|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg sárgarépa, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg brie vagy camembert sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evokanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evokanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evokanál cukor,
3 evokanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
40 dkg omlós tészta
40 dkg ricotta sajt
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs
A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforra... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kész (25 dkg) leveles tészta
1 tojássárgája
1 narancs
1 citrom
2,5 dl édes fehérbor
7,5 dkg cukor
1 rúd fahéj
4 banán
2 evőkanál narancsdzsem
A mandulás krémhez
1 tojás
1 tojássárgája
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg mandula (őrölt)
1 kávéskanál kukoricakeményítő
... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhé... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
8 kávéskanál rizs
8 kávéskanál olaj
24 szem mogyoró
2 citrom
2 alma
4 kis banán
20 dkg sovány fehér sajt
A díszítéshez
almagerezdek
mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsuk... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper
A díszítéshez
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt
2 tojás
2-2 evőkanál cukor és olaj
3 dl tej
1 citrom
só
A krémhez:
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj
A díszítéshez
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz
A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 citrom
22,5 dkg vaj
22,5 dkg rétesliszt
7,5 dkg cukor
4 tojás
15 dkg étcsokoládé
só
a forma kikenéséhez vaj és liszt
A öntethez
2 citrom
1 evőkanál kukoricakeményítő
5 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálb... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
7,5 dl tej
só
20 dkg rizs
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 citrom
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
4 tojásfehérje
olaj, a sütéshez
a tetejére porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél ho... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
1 kávéskanál élesztő
4 dkg cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 nagyobb burgonya, fél liter aludttej, 14-16 evőkanál liszt, zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és tormareszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. Erősen kizsíroz... |
|
|
|
|
|
|
|
Pogácsa főzött sajttal
Hozzávalók: 8 dkg trapista sajt, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 1 kk. só, 15 dkg finomliszt, 4 db tojás.
1.lépés: A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd habverővel simára keverjük. Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hűlni hagyjuk.
2. lépés: lereszeljük a sajtot.
3. lépés: Ha kih... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg félig savanykás alma, neszkafé, rum, bármilyen keksz, 1 tejszín, 1 vaníliás cukor, cukor, banán, ananász, túró
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a banánt összepréseljük, az ananászt felvagdaljuk. Meglocsoljuk neszkaféval, rummal. A kekszet összetörjük, és ezek levével a cukrot és a vaníliás cukrot a túróval összevegy... |
|
|
|
|
|
|
|
CSOKIS-MANDULÁS-NARANCSOS TORTA
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
A csokit apró darabokra tördel... |
|
|
|
|
|
|
|
...2 kenyérhez
HOZZÁVALÓK:
30 dkg rétesliszt
1 kávéskanál élesztőpor
2 citrom
2 narancs
10 dkg vaj
5 tojás
30 dkg cukor
2 dl tejszín
a forma kikenéséhez, vaj
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztővel átszitáljuk. A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat meg... |
|
|
|
|
|
|
|
A darabszám függ a kiszúróformák méretétől.
HOZZÁVALÓK:
12-12 dkg cukor és vaj
1 tojás
1 citrom
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szárított élesztő
6 dkg őrölt mandula
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamommag
25 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 narancs
15 dkg liszt
1 tasak élesztő
2 evőkanál kakaó
8 tojás
25 dkg cukor
a forma kikenéséhez, vaj és liszt
A csokoládékrémhez:
25 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
6 tojás
10 dkg cukor
só
A díszítéshez:
20 dkg fehér csokoládé
kakaó
3 kis csokitojás
... |
|
|
|
|
|